Suomettaret

Suomalaisnaisten verkosto Virossa

Keitä ovat tai mitä on Suomettaret

Tallinnassa asuu lukuisia suomalaisia naisia, jotka on tuonut kaupunkiin oma tai puolison työ, opiskelu, eläkevuodet tai vaikkapa rakkaus. Suomettaret on yhteisö, joka kokoaa Tallinnassa ja sen lähistöllä asuvat suomalaisnaiset yhteen ja tarjoaa heille mahdollisuuden tutustua toisiinsa ja auttaa tuntemaan olonsa kotoisaksi uudessa kotimaassa.

Vuonna 2020 Suomettariin kuuluu noin 50 jäsentä. 

Yhdessä tutustumme paremmin Viron kulttuuriin, tapoihin, historiaan sekä liike-elämään. Yhteisvoimin myös keräämme varoja hyväntekeväisyyteen.

Suomettaret-yhteisö on toiminut monia vuosia. Mukana on jo pitkään Tallinnassa asuneita naisia sekä niitä, jotka esimerkiksi työkomennus tuo Viroon vain lyhyemmäksi ajaksi. Oli oleskelun pituus tai syy mikä tahansa, Suomettarien toimintaan voi aina tulla mukaan.

Suomettaret ei ole rekisteröity yhdistys, vaan vapaamuotoisesti toimiva yhteisö, jonka toiminta on juuri niin aktiivista ja monipuolista kuin sen jäsenistö haluaa sen olevan. Aina voi siis ehdottaa uusia yhdessä tekemisen muotoja! Kesällä toiminta on hiljaisempaa, sillä monet jäsenistä viettävät pitkiä aikoja pois Virosta.